10 Temmuz 2015 Cuma

Ayak Detoksu

Ayak detoks'u ile ilgili bilgileri aktaracağımız yazımızda, detoksun ne olduğunu , ayak detoksunu nasıl yapmanız gerektiğini ve ayak detoksu için hazırlanan kürü sizlerle paylaşacağız. İyi okumalar dileriz. 

Ayak Detoksu


Son dönemlerde detoks bantları, detoks cihazları gibi uygulamalarla ayaklara uygulanan bir yöntem ayak detoksu. Ancak bir çok saçma bilgi ve kandırmacanın da olduğu bir yöntem ayak detoksu. Özellikle ayak detoksu cihazı diye yapılan uygulamaların büyük çoğunluk tuzlu suya elektroliz uygulamasıdır ki bu uygulama sonrası oluşan kararma aslında sizden çıkan toksin değil suyun elektrolizle renk değiştirmesidir. Bu tarz ucuz hilelerle insanlardan yüksek ücretler alınıyor, bu tarz şeylere yüksek ücretler ödemeyiniz. Ama bu tarz uygulamalar ayak detoksunun işe yaramadığını göstermez. Şüphesiz ki ayak detoksu sağlık için önemlidir. Ayaklar bir sürü sinir kanalını ve oldukça fazla ter bezi içerdiği için detoks için ideal bir alandır. 


Detoks Nedir ? 


Detoks tanımı "detoksifikasyon" kelimesinin kısaltması ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Detoksifikasyon insan vücudundaki toksik maddelerin, karaciğer ve organlar tarafından zararsız hale getirilerek vücuttan atılmasına verilen isimdir. Günümüzde detoks diye anlamlandırılan şey kişilerin belli sebze ve meyve suları, yapılan karışımlar, kürler ve çorbaların kısa süreli beslenme amaçlı tüketimiyle sağlanması olarak yaygın kullanımı vardır. Ancak bu yöntemlerde çok büyük oranda toksin atmak mümkün değildir. Yani mucizeler beklemeyin, hele bunu 2-3 sene de bir kliniklerde yaptırmak size çok şey katmaz. detoksu bir yaşam biçimi olarak düşünmek en doğru metottur. Ayrıca toksinlerden korunmak hepsinden daha önemlidir. Yani detoks yapmak sorun çözmez, toksin almamak için daha sağlıklı bir çevre ve beslenme piramidi gerekiyor, yani bunun için toplumsal ve sistemsel değişiklik gerekir, yani greyfurt suyu içip yeşillik püresi veya lahana çorbasıyla detoks olmaz, olacak tek şey müshil etkisidir bunun içinde eczaneden 5 liraya alınan ilaç yeterli gelir.


Toksin


Detoks konusu toksinle ortaya çıkan bir konu olduğu için kısaca toksinlerden bahsedip ayak detoksunu anlatmaya başlayalım. Toksin kelime anlamıyla zehirdir. Vücudumuza besinler, su, solunum yolu, cildimizden emilimle alınırlar ve de insan vücudunda mikroorganizmaların salgıladığı zehirli maddelere toksin denir. Vücudumuzun çalışma sistemi gereği sindirim sistemi sonucu mikro organizmalar çeşitli zehirli maddeler açığa çıkarır ve bu maddeler boşaltım sistemiyle (idrar, dışkı,  ter, vb) dışarı atılır. 

Ayak Detoksu Nasıl Yapılır ? 


Ayak detoksu kavramı ayaklarda bulunan ter bezleriyle alakalıdır. aslında ekstra hiç bir işlem yapmasanız bile ayak detoksu yapıyorsunuz. yani ayaklarınızdan toksin atıyorsunuz. Bu noktada satılan detoks patch yani detoks bantlarının vadettiği mucizelere veya ayağınızı elektroliz yapılan suda bekleten şarlatanca yöntemlere inanmayınız. Bu tarz şu kadar kirli şey çıktı gibi yöntemler aslında bir aldatmacadan ibaret.

Ayağınıza detoks yapmaktan ziyade ayaklarınızdaki ter bezlerinin rahat çalışması için gerekli bakımı yapmanız yeterli zaten ayağınız gerekli detoksu ter bezleriyle sağlayacaktır. Yani sizin ekstra bir ayak detoksu yapmanıza gerek yok, zaten bu bilimsel ve geçerli bir yöntem değil. Ancak ayaklarımızda çok fazla ölü deri oluşur bu ölü derileri uzaklaştırmak ter bezi kanallarının tıkanmasını önleyerek terlemeyi kolaylaştırmak dolayısıyla vücudun zaten kendiliğinden yaptığı detoksa yardımcı olmak gerekir.

Yoksa ayağınızı bir cihaza sokup elektrolizile renk değiştiren su için bakın bu kadar pislik ve toksin attınız demek bir üç kağıtçılıktır. Ayrıca detoks bantları da benze bir durum yaratıyor, tuzlu suyla renk değiştiren bu bantlar size sanki bir takım toksinleri attığınız izlenimi uyandırıyor bu tarz şeylere karşı duyarlı ve uyanık olun.

Peki ter bezlerini rahatlatmak ve ölü deri atmak için ne yapmalısınız. Bunun için iyi bir ayak peelingi hem ayaklarınızı mantar ve diğer rahatsızlıklardan korur hem rahatlatır sizi. Tarif şu şekildedir; 

  • 100 ml kolonya
  • 10 gr salisilik asit
  • 20 gr çinko oksit
  • 20 ml saf laktik asit
Malzemeleri boş bir kaba ilave edin, önce kolanyayı sonra salisilik asiti ilave edin bunu iyice çalkalayın salisilik asit arisin daha sonra laktik asiti ve çinko oksiti ilave edin bolca çalkalayarak haftada bir kullanın. Hazırladığınız karışımı ayağınıza sürüp bir poşet geçirin 2 saat bekletip yıkayın. Yapacağınız bakımla ayaklarınızda ölü deri gideceği gibi topuk çatlağı riski sıfıra inecektir, ayaklarınızdaki ölü deriyi atıp ayağınızın daha rahat terlemesini sağlayarak cildinizin doğal olarak yaptığı detoksa yardımcı olacaksınız. Yani lahana çorbası için onun otu bunun kökü suyu için gibi saçma sapan yöntemlere yönelmeyin. Yapacağınız bakımı 15 günde bir yapmanız yeterli, ayak sağlığınız için oldukça da gerekli bir bakımdır.


Ayaklarınız için ayrıca Ayak Bakımı yazımıza da bakabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz. 

4 yorum: