24 Temmuz 2017 Pazartesi

Tırnak Mantarı Kremi

Tırnak mantarı ilaçları, tırnak mantarı tedavisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır ve genelde kremler şeklinde satılarak oje gibi tırnaklara sürülmektedir. Tırnak mantarı ilaçları venofamed,nibulen gibi popüler ilaçlardan oluşmaktadır. Bu makalede tırnak mantarı için kullanılan bu krem ve ilaçlara değinilecek ayrıca sizlere tırnak mantarı tedavisinde etkili ve alternatif bir çözüm sunan alıntı sunulacaktır. İyi okumalar dileriz. 

Tırnak Mantarı İlacı

tırnak mantarına ne iyi gelirTırnak mantarı  yani onikomikoz sadece kozmetik bir sorun değil, aynı zamanda tıbbi bir sorundur. Tedavi edilmezse, mantar enfeksiyonu, komşu ayak veya parmak tırnaklarına yayılarak buraları enfekte edebilir veya cilde bulaşabilir. Tırnak mantarı gelişmesini destekleyen ayak mantarı veya ayak mantarının tırnak mantarından kaynaklı ortaya çıkması söz konusudur.Mantar enfeksiyonu yayılması ayak ve tırnak mantarında da aynı patojene (örneğin Trichophyton rubrum için) dermatofit sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, tırnak mantar ve ayak mantarı mümkün olduğunca erken tedavi edilmelidir.

Tırnak mantarı tedavisi hem oral tabletler hem de  topikal kremler ve ilaçlar ile tedavi edilebilmektedir. Mantar karşıtı tırnak cilaları ile topikal işlem, enfekte  bölgesinde doğrudan fırçalama yoluyla uygulanmaktadır. Tedavi tırnağın uzayacak olan bölgesini etkilemez ve gerekirse diğer ilaç tedavileri ile desteklenir. 

Tırnak mantarı tedavisi için çeşitli ilaçlar mevcuttur.  Bu pilzabtötenden ilaçlar antifungal maddeler olarak da bilinir. Tırnak mantarı karşı antifungal ajanlar fungal enfeksiyonun oluşturduğu mantarı öldürmeyi hedefler. 



Venofamed Tırnak Mantarı İlacı


Venofamed Tırnak Mantarı İlacıVenofamed dünyadan yeni bir alan olan nano teknolojinin ilk örneklerinden olup, halen dünyada nano-teknolojik olarak imal edilmiş ilk ve tek tamamen bitkisel mantar-karşıtı (anti-fungal) üründür. Tırnak mantarına neden olan mantarlar tırnağın  altında kök kısmına yerleşmektedir.  Oysa ki, bir çok sistematik ilaç hem karaciğeri çok zorlar hem de kök kısmına odaklı olarak etki etmezler. Ayrıca tırnak cilası şeklinde olan ürünler de kök kısmına asla ulaşamadıklarında bu ürünlerdeki tedavi bir geçici bir aşama kaydeder ve mantar bakterisi tırnağı tekrardan enfekte eder. 


Bilimsel literatür tarandığında bilinen mantar preparatları ile yapılan tırnak mantarı tedavilerinin en az %60 'ında 6 ay içinde nüks problemi yaşandığı rapor edilmektedir.

Tırnak Mantarı Kremi

Tırnak Mantarı KremiBir tırnak mantar kremi tırnak mantarını geçirmek için antifungal özellik barındırmaktadır.  Kademeli olarak mantarın büyümesini engellemek ve canlılığını sınırlamak ve ölümünü sağlamak için - Antibiyotiklerin etki moduna benzer - işlem yapar. Bu sözde mantar ilaçlarına ile elde edilir.   Tırnak mantarı kremi kullanmadan önce tırnakları biraz temizlemek ve tırnak mantarını açığa çıkarmak gerekir. 

Tırnak mantarı kremlerinin yanından tırnak mantarına sprey veya losyon da uygulanabilmektedir. Bir tırnak kremi seti ile tedavi enfeksiyonun derecesine bağlı olarak altı hafta  sürer. mantar türünün karşı aktif mantar öldürücü bifonazol tırnak mantarını öldürmede etkili bir maddedir. Tırnak mantarı kremi uygulamadan önce ayak banyosu yapmak tırnaklarınızı yumuşatacak ve kremi daha etkili olmasını sağlayacaktır.   

Tırnak Mantarı Belirtileri


Tırnak Mantarı BelirtileriTırnak mantarı rahatsızlığı aşağıdaki belirtileri meydana getirmektedir; 


  • Tırnakların çok kırılgandır ve   kolayca kopar.
  • Tırnakların son derece deformeye uğramış  ve kalındır.
  • Tırnakların renk (genellikle beyazımsı-sarı) değiştirmiştir.
  • Bir veya daha fazla tırnak tırnak yatağından ayrılmıştır.

Nibulen Tırnak Cilası


tırnak cilası kullanımıKrem : Doktorun başka bir önerisi yoksa enfekte olan kısımların üzerine genellikle günde iki defa Nibulen krem sürülerek kurumaya bırakılır. Derideki belirtiler geçinceye kadar bu tedaviye devam edilmelidir. Bu süre genelde 2 haftadır. Mantarın tekrar etmesinin önlenmesi için tedaviye bundan sonra da 1-2 hafta devam edilmesi önerilir.


Solüsyon : Doktorun başka bir önerisi yoksa, hasta olan kısımlara Nibulen solüsyon günde 2-3 defa sürülür ve hafifçe masaj yapılır. Tedaviye, derideki belirtiler kayboluncaya kadar uygulanmalıdır. Mantarın tekrarın önlenmesi için uygulamaya 1-2 hafta daha devam edilmesi önerilir.


Vajinal Krem : Doktorun başka bir önerisi yoksa, birlikte verilen bir defa kullanılmaya mahsus aplikatör yardımı ile günde bir defa 5 g Nibulen vajinal krem (1 aplikatör dolusu) vajinanın derinine uygulanır. Bu işlem sırasında hasta sırt üstü yatmalı ve bacaklarını hafifçe karnına doğru çekmelidir. Uygulamanın gece yatmadan önce yapılması gerekir. Her uygulama için yeni bir aplikatör kullanılmalıdır. Yeni bir enfeksiyonun önlenmesi için, doktorun talimatına uyularak anal bölgeye kadar vajinanın etrafına dıştan Nibulen vajinal krem sürülmelidir. Bunun için aplikatör kullanmadan, vajinal krem bir parça pamuk üzerine sıkılıp söz konusu bölgelere sürülebilir. Mantarın geçmesi enfekte olan bölgenin genişliği ve şiddetine bağlıdır.  Genellikle üstüste 6 gün Nibulen vajinal krem uygulanmasıyla iyileşme elde edilir. Elde edilecek sonuca göre tedaviye devam edilip edilemeyeceğine hekim karar verecektir. Bu tedavi 14 günü geçmemelidir.

Size tırnak mantarı tedavisi için sagligim.org sitesinden bir alıntı yapacağım iyi okumalar.

Tırnak Mantarına Ne İyi Gelir

Eğer tırnaklarınızda mantar varsa ilk iş ayak ve tırnakların kuru tutulmasıdır, nem mantarın daha hızlı üremesine ortam sağlar. Çoraplarınızı günlük değiştirmelisiniz, ayrıca 3-4 çift ayakkabınız olmasında fayda var. ayakkabılarınızı 3-4 günde bir giymeli ve akşam içlerine pudra serperek kurumasını sağlamalısınız. Tabi ki başkalarının terliklerini giymek, havuz, sauna, hamam, şadırvan, soyunma odası gibi yerlerde mümkün mertebe özen göstermek gerektiğini unutmayınız.


Tırnak mantarına en iyi gelen şeyin mantarı yok edecek tedaviler olduğunu unutmayın. Mantarlı bölgeyi törpüleyerek gerekli ilaç, asit vb, şeyleri sürmeniz faydanızadır.


Tırnak Mantarı Nasıl Geçer



Tırnak mantarı geçirmek için tırnaklarınızdaki mantarın üremesini durdurmanız ve mevcut mantarlı dokuyu tırnağınızdan uzaklaştırarak mantarı öldürmeniz şart. Ayrıca sabırlı olmalısınız ve tırnak mantarıyla olan mücadeleyi aksatmamalısınız. Tırnak mantarı geçmeyen bir şey değil, yeter ki siz gerekli ilgiyi ve özeni gösterin. Tırnak bakımı ve tırnak törpülemeyi ihmal etmeyiniz.


Evde Tırnak Mantarı Tedavisi



Şimdi size en etkili tırnak mantarı tedavisini yazacağım. Tırnak mantarına çözüm bu yazdığım maddelerle gelecek ama yazdığım periyodu ihmal etmeyin. Tırnak mantarı tedavisinde işlem 2 aşamalı olacak. 1. aşama tırnak mantarını öldürme, ikinci aşama tırnak mantarının üremesini durdurma şeklinde olacak.


Tırnak Mantarı TCA



İlk aşamada tırnaklarınızı törpüledikten sonra tırnağınıza %40 trichloroacetic acid süreceksiniz. Asiti tırnaklarınıza kulak çubuğu yardımıyla sürmeli ve tırnak etinize değdirmemelisiniz. Asiti haftada bir süreceksiniz, Asiti sürmeden önce tırnaklarınızı iyice törpülemeyi unutmayın. Törpüden sonra kulak çubuğunu asite batırarak tırnak etine değdirmeden dikkatlice mantarlı bölgeye sürüyorsunuz. Bir çok sitede yıkayın falan dense de asiti yıkamayın. Asit ete değmediği sürece yıkamanıza gerek yok, eğer kazayla ete değerse bir süre sonra yanma hissedeceksiniz o zaman yıkayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir yapacaksınız.


İkinci aşamada hem laktik asit hem de salisilik asitli bakımlar yapılacak bu bakımlar ise her gün yapılacak. Tca uyguladığınız ertesi günü bir sonraki tca uygulamasına kadar laktik asit elma sirkesi ve tarifini vereceğim merhemi her akşam tırnaklarınıza süreceksiniz. Akşam ayağınızı yıkadıktan veya duştan çıktıktan sonra şu karışımı tırnaklarınıza sürmelisiniz. Karışımımız




  • 1 Su bardağı elma sirkesi
  • %60 laktik asit
Bir kapta karıştırdığınız elma sirkesi ve laktik asiti tırnağınıza sürüp yıkamadan salisilik asit, çinko oksit ve vazelinle hazırladığınız merhemi süreceksiniz.


  • Merhem için 100 gr vazelin
  • 10 gr salisilik asit
  • 10 gr çinko oksit
100 gram vazelinin içerisinde 10 gr çinko oksit ve 10 gr salisilik asiti iyice karıştırınız. hazırladığınız merhemi %60 laktik asit sürdükten sonra bu merhemi her akşam süreceksiniz.


Bu işlemi 2 ay yaptıktan sonra tırnak mantarı sorununuz artık tarih olacak. Toplamda 8-9 sefer haftada bir olmak üzere tırnak törpüleyip asit süreceksiniz. Arada her gün laktik asitli ve salisilik asitli merhemi süreceksiniz. Tırnağınız iki ay içerisinde tamamen normale dönecek. Ha arada çamaşır suyuyla silme, ketoral şampuan kullanma gibi şeyler de yapabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sagligim.org/2017/04/tirnak-mantari.html



Ayrıca aşağıdaki başlıkları da okuyarak tırnak mantarı hakkında daha detaylı bilgiler ve tedavi yöntemlerini inceleyebilirsiniz.


Tırnak mantarı rahatsızlığının belirtileri, teşhisi, tedavisi ve tırnak mantarı oluşumunu önleyici faktörler üzerine hazırladığımız makale, burada sona ermektedir, makalemiz umarız ki aradığınız doyuruculuğu tatmin eder nitelikte bir makale olmuştur.  Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder