1 Eylül 2014 Pazartesi

Kokan Ayakların Çözümü

Ayak kokusu sosyal yaşamınızda sıkıntı yaşatan bir durumdur ve size de rahatsızlık vermektedir. Bu yazımızda ayak kokusunu nedenlerine ve ayak kokusu çözümüne değinerek size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. İyi okumalar dileriz. 

Ayak Kokusu


ayak neden kokarKokan ayaklar kadar insanı rahatsız ve huzursuz eden başka bir durum herhâlde olamaz. Ayak kokuları hem kişinin kendisine rahatsızlık verir hem de gittiği ve ayakkabısını çıkardığı yerdeki insanlara çok ağır bir koku hissi yaşatarak ortamdan uzaklaşmalarına neden olur. Bu ayak kokuları kişileri sosyal hayattan da soğutur ve dolayısı ile özellikle de yaz ayları onlar için çekilmez bir hal alır. Bu ayak kokusunun bir çok nedeni olabilir ve kurtulmak için her zaman çözümler mevcuttur.


Ayak Kokusu Nedenleri



ayak kokusuna ne iyi gelirAyaklar genelde bakteriler, mantarlar ve mayalar yüzünden kokarlar. Ayak kokusunun en başındaki nedenlerden biri de yanlış ayakkabı tercihleridir. Ayakkabı tercihlerinizi yaparken mutlaka pamuklu ve rahat ayakkabılar tercih ediniz. Eğer koku oluşmaya başladıysa mutlaka o ayakkabıyı giymeyi bırakın. Kokmayan ayakkabılarınızı bile her gün giymek yerine bir gün giyip bir gün havalandırın.  Yaz ayarında daha çok açık kalıplı ayakkabılar giymeye ve terletmeyen ayakkabılar da giymeye özen gösteriniz. Yaz kış ayak bakımlarınızı yaptıktan sonra sorun olmayacaktır. 

Ayak kokuları için satılan ürünlere çok umut bağlamayın. Çünkü ayak kokunuzu ortadan kaldırmakta çok başarılı olmayacaklardır. Zaten böyle bir ürün olsa şimdiye kadar insanlar arasında yayılır, ayak kokusunu ortadan kaldırır ve üreten firmayı çok zengin ederdi.

Ayak Bakımı

ayak kokması
Ayak bakımında ilk kural ayaklarınızı temizlemeniz ve ölü deriden arındırmak için işlem yapmanızdır. Bundan kaynaklı her banyo sonrası ayaklarınızı ponza taşı ile ovabilirsiniz. Ayaklarınızı ılık su içerisinde yumuşatarak , ardından ölü deriyi temizleyebilirsiniz. Ayaklarınızı yumuşatacağınız bu suya doğal yağlar katarak nemlendirebilirsiniz. Ayrıca elma sirkesi ekleyerek antibakteriyel bir etki yaratabilirsiniz.  Bu aynı zaman da kallus ve nasırlarınızı da geçirecektir.


Ayrıca ayak bakımı sadece ayaklarına krem sürmek veya doğal nemlendiriciler ile bakım yapmak değildir. Ayak bakımında en önemli konulardan bir tanesi de doğru ayakkabı seçimidir. Doğru ayakkabı seçimi için hava alan ve ayaklarınızı sıkıştırmayan ayakkabılar tercih etmelisiniz.


Ayak Kokusu Çözümü



ayaklara nasıl bakım yapılmalıAyakkabılarınızı üst üste her gün giymezseniz, akşam ayaklarınızdan çıkardıktan sonra içerisine bir damla biberiye yağı ve çay ağacı yağı damlatabilirsiniz. Ayakkabı bakımınızı yaptıktan sonra, sıra ayaktaki mantar, bakteri maya vb durumlara çözüm bulmaktan geçmektedir. Öncelikle  ayağınıza iyi bir peeling yapmalısınız. %25 tca ile yapacağınız peeling ayaklarınızdaki mantarları bakterileri ve ölü deriyi atacaktır. TCA peelingi ayaklarınıza sürün 5 dakika sonra ayaklarınızı yıkayın. Sonrasında bir kolonya şişeşine 100 ml kolonya 10 gr salisilik asit, 20 ml glikolik asit %50 ilave ederek iyice çalkalayınız. Haftada bir sefer bu karışımla ayaklarınızı yıkanmadan 10 dakika önce ovun, özellikle parmak aralarına, tırnak içlerine gelecek şekilde uygulayın. Fazla kullanmanıza gerek yoktur. Daha  sonrasında biberiye ve çay ağacı yağlarını ayakkabılarınızın içerisine 1 damla dökeceksiniz ayrıca karışımını banyodan çıktıktan sonra ayaklarınıza sürebilirsiniz.


Ayak kokusu dışında yaşanan ayak problemleri için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz.

Diyabetik Ayak
Ayak Terlemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder