7 Mayıs 2015 Perşembe

Ayak Terlemesi

Devamlı fiziksel bir hareket durumunda olan ayaklarımız birde ayakkabı gibi kapalı bir ortamda kaldığı için fazlasıyla terlemektedir. Başka ayak sorunları da bu terlemeye neden olabilmektedir. Bundan kaynaklı ayak terlemesine ne iyi gelir ve ayak terlemesi tedavisini sizler için ele aldık ve bir yazı hazırladık. Ayak terlemenize yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 


Ayak Neden Terler ? 


Ayak terlemesi problemi sinir sisteminin fazla çalışması sonucunda oluşan bir durumdur. Sinir sistemi ile birlikte ter bezleri daha fazla çalışır ve ayakda terleme sorunu ortaya çıkar. Aşırı terleme hiperhidrozis olarak adlandırılır. Terlemek sağlıklıdır der eskiler, doğrudur ter yoluyla cilde zararlı toksinler atılır ancak ayak terlemesi durumunda gerekli bakımlar yapılmazsa terleyen ayaklar ayak kokusuna neden olabilir veya ayak mantarına yolaçabilir. Özellikle terleyen ayaklar günlük yıkanmalı ve çok iyi kurulanmalıdı, çorpaplar günlük değiştirilmeli, aynı ayakkabı her gün giyilmemelidir.




Ayak Terlemesine Ne İyi Gelir ? 


Ayak terleme sorununa karşı terleme önleyici maddeler kullanılabilir. Mu maddeler terlemeyi engelleyici maddelerdir. Genellikle terleme önleyici maddelerin başında şap gelir. Şap terlemeyi bloke edici bir maddedir ve son zamanlarda doğal veya organik deodorant olarak satılmaktadır. Aşırı terleyen ayaklarınız varsa bu sorun için bir tonik kullanabilirsiniz. Haftada bir kullanacağınız bu tonik ayak kokusunu engelleyeceği gibi terlemeye bağlı olarak mantar vb. rahatsızlıkların oluşmasını engeller. Tonik tarifi için malzemeler

  • 100 ml kolonya
  • 10 gr salisilik asit
  • 10 gr çinko oksit
Kolonyanın içerisine önce salisilik asit ilave edin daha sonra çinko oksit ilave edip iyice çalkalayınız. Ayağınıza şap sürdükten sonra (şapı berberlerden alabilirsiniz, cilt şapı veya kan taşı olarak geçer) bu karışımı ayağınıza uygulayın ve 5 dakika sonra iyice yıkayıp kurulayın.

Ayak Terlemesi Tedavisi


Ayak terlemesi tedavisi için terlemeyi bloke edici tedaviler uygulanır. Bu tedavilerden birisi botoks tedavisidir. Ayak sinirlerine enjekte edilen botonilium toksini sinirleri geçici olarak (6-7 ay) felç eder ve terleme sorunu oluşmaz, ancak bu tedavi geçici bir tedavi yöntemidir. 

Ayrıca karın bölgesinde bulunan ayakların terlemesini sağlayan sinir sistemine cerrahi müdahale yapılabilir. sinirlere klips takılarak sinirler kalıcı olarak bloke edilerek terleme önlenir.  Ayrıca akupunktur veya lazerli akupunktur yöntemiyle de terlemeye karşı çeşitli tedaviler uygulanmaya çalışılır.




Ayak terlemesi genelde ayak kokusuna neden olabilmektedir. Bundan kaynaklı Kokan Ayakların Çözümü yazımıza bakabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bize ulaştırabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder